ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

Gallery

Το στοιχείο που κάνει ξεχωριστή η Σαντορίνη σε όλο τον κόσμο είναι σίγουρα το ηφαίστειο. Ξεχωριστή όχι μόνο σε τουριστικό επίπεδο, αλλά ακόμη σε επιστημονικό και γεωλογικό.

Το στοιχείο που κάνει ξεχωριστή η Σαντορίνη σε όλο τον κόσμο είναι σίγουρα το ηφαίστειο. Ξεχωριστή όχι μόνο σε τουριστικό επίπεδο, αλλά ακόμη σε επιστημονικό και γεωλογικό. Αυτό το μοναδικό φυσικό φαινόμενο μπορείτε να το επισκεφτείτε με καραβάκια που αναχωρούν από τον Γιαλό, τον Αθηνιό, την Οία και το Αμμούδι. 

Η έκρηξη του ηφαιστείου στη Σαντορίνη, περίπου το 1650 π.Χ., είχε ως αποτέλεσμα να εξαφανίσει έναν επίγειο παράδεισο, ένα μεγαλειώδες έθνος, έναν  μεγάλο πολιτισμό, όπως αποδεικνύουν  τα ευρήματα που έχουν αποκαλυφθεί στη σύγχρονη Σαντορίνη.

Μήπως, τα συγκεκριμένα ευρήματα σε συνδυασμό με γεωλογικά, μυθολογικά, αλλά και βιβλιογραφικές αναφορές  αποτελούν ίχνη που μας οδηγούν στην περίφημη  χαμένη Ατλαντίδα; Ή τελικά οι αναφορές του Πλάτωνα είναι ένας μύθος, που έχει οδηγήσει πολλούς ερευνητές και επιστήμονες να αναζητούν εκείνο το νησί που είχε κυκλικό σχήμα με εύφορη γη και θάλασσα. Εσείς πάντως  το δικό σας επίγειο παράδεισο τον βρήκατε. Το όνομά του: Σαντορίνη. Ένα όνομα που προήλθε από συνεκφορά των λέξεων: Santa Irene (Αγιά Ειρήνη). 

1η στάση στην Νέα Καμένη. Εκεί μπορείτε να περπατήσετε μέχρι τον κρατήρα του ηφαιστείου. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι η συγκεκριμένη πεζοπορία απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, γιατί σε κάποια σημεία είναι ιδιαίτερα ανηφορική. Ο τελικός όμως προορισμός είναι σίγουρα εντυπωσιακός.

2η στάση Παλιά Καμένη με τις Θερμές Πηγές. Στα νερά τους μπορείτε να κολυμπήστε  τα οποία έχουν κιτρινωπό χρώμα, έχουν 5 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία από την υπόλοιπη θάλασσα και η μυρωδιά του θειαφιού είναι έντονη.

Επόμενη στάση είναι η Θηρασιά. Το μικρό νησί με τις πολλές φυσικές ομορφιές που έχει διατηρήσει τη γραφικότητά του και απέχει μόλις ένα μίλι από την Οία. Εκεί θα είναι ο επόμενος προορισμός της εκδρομής ενώ, τέλος, σας επιφυλάσσει ένα εντυπωσιακό πέρασμα από τη Καλντέρα. 

© 2019 ACROTERRA ROSA, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος
ΜΗΤ.Ε.: 1167Κ035Α1123201