ΙΣΤΟΡΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Gallery

Η ιστορία της Σαντορίνης απλώνεται στο βάθος του χρόνου. Από τη μυθολογία και τους Αρχαίους Χρόνους έως τη Βυζαντινή περίοδο, αλλά και τους μεταγενέστερους χρόνους.

Η ιστορία της Σαντορίνης απλώνεται στο βάθος του χρόνου. Από τη μυθολογία και τους Αρχαίους Χρόνους έως τη Βυζαντινή περίοδο, αλλά και τους μεταγενέστερους χρόνους. Ο μύθος αναφέρει ότι η Σαντορίνη αναδύθηκε από τη θάλασσα και λέγεται Στρογγύλη, όνομα που προέρχεται από το σχήμα της.

Αρχαιολογικά ευρήματα μας γυρίζουν στην Πρώιμη Εποχή του Χαλκού, δηλαδή στη μέση της τρίτης χιλιετίας π.Χ.

Πληθώρα από μνημεία μαρτυρούν τη μακρόχρονη ιστορία της. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Αρχαία Θήρα που βρίσκεται στο Μέσα Βουνό. Έχει αποκαλυφθεί η ελληνιστική και ρωμαϊκή φάση της πόλης.

Το τέμενος Αρτεμίδωρου, η Αγορά, η βασιλική στοά και πολλά άλλα μνημεία σας περιμένουν να σας γυρίσουν πίσω στο χρόνο.

Στην ίδια περιοχή που βρίσκεται το Acroterra Rosa luxury suites βρίσκεται ο εντυπωσιακός ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου. Ένας προϊστορικός οικισμός, άριστα διατηρημένος, που προκαλεί δέος. Όταν τον περπατάς αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στον 17ο αιώνα π.Χ.. Η μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου της Ύστερης Εποχής του Χαλκού έθαψε τον οικισμό κάτω από 30 μέτρα τέφρας. 

Αναμφισβήτητα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του Αιγαίου. Οι ώρες επισκέψεων στο χώρο είναι από 10:00 έως 17:00.

© 2019 ACROTERRA ROSA, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος
ΜΗΤ.Ε.: 1167Κ035Α1123201